Patronatul Marea Mamaia Constanța – au anunțat rezultatele întâlnirii de săptămâna trecută cu viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu

Patronatul Marea Mamaia Constanța – au anunțat rezultatele întâlnirii de săptămâna trecută cu viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu. În cadrul întrevederii aceștia au cerut:
1. Promovarea municipiului Constanța și a stațiunii Mamaia.
2. Pregătirea sezonului estival prin demararea unor campanii comune ce vizează ecologizarea orașului Constanța și a stațiunii Mamaia, plantarea de arbori, dar și promovarea programului “Adoptă un spațiu verde”.
3. Deschiderea sezonului estival la 1 Mai și identificarea unor soluții pentru prelungirea activităților turistice:
• creșterea atractivității municipiului Constanța și stațiunii Mamaia prin organizarea de evenimente (sportive, culturale, caritabile) în fiecare weekend, în perioadele 5 mai – 15 iunie și 30 august – 30 septembrie) în următoarele locații: Mamaia- zonele Perla, Cazino, Nord și Constanța – Piața Ovidiu, Bd. Tomis și parcuri.
• atragerea de evenimente tip festival în perioada 30 august – 30 septembrie.
• măsuri de susținere a operatorilor economici în capetele de sezon, prin acordarea de către administrația locală a unor facilități fiscale: diminuarea sau eliminarea taxelor pentru comerț de întâmpinare, mp / masa + scaun sau impozitului pe clădiri, terenurile aferente acestora.
• Inițierea unui dialog între Primăria Constanța și agenții economici din stațiunea Mamaia pentru a menține deschise locațiile la un minim de capacitate de 50%, în weekend-urile din perioadele 5 mai – 15 iunie și 30 august – 30 septembrie.
• Prelungirea cu minim 3 ani calendaristici a HCL 228/31.08.2020, privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru acordarea reducerilor pentru plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe terenurile aferente acestora (60% pentru prestarea de servicii turistice pentru o perioadă de cel puțin 6 luni într-un an calendaristic).
4. Prezentarea calendarului de evenenimente organizate de administrația locală și agenții economici în orașul Constanța și stațiunea Mamaia .
5. Punerea în funcțiune a unei rute de transport public Constanța – Mamaia Nord pe întreaga perioadă a anului. Creșterea capacității de transport în extrasezon (în intervalele orare 07:00-10:00/17:00-19:00), în timpul sezonului estival prelungirea programului CT BUS până la ora 02:00, în timpul saptămânii, iar în weekenduri transportul după ora 00.00 să fie asigurat din oră în oră, măsuri cu beneficii atât pentru angajații din stațiunea Mamaia, cât și pentru turiști.
6. Modificări ale Regulamentului de parcare în stațiunea Mamaia care vizează parcare gratuită pe timpul nopții (00.00-08.00), revenirea asupra tarifelor pentru persoanele fizice (turiști și localnici) și juridice (01.06-30.08), operatori economici, dar și crearea unui tarif unic- decent pentru întreaga stațiune, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.
7. Oportunitatea construirii unor parcări supraetajate în Nordul și Sudul statiunii Mamaia (model Zona Cazino).
8. Crearea unei identitati noi a zonei de nord Mamaia, promovarea ca zonă de distracție a stațiunii și semnalizarea acesteia prin marcaje bine definite la intrare ( zona Summerland).
9. Strategii și campanii de promovare online pentru municipiul Constanța și stațiunea Mamaia.
10. Dezvoltarea unor concepte tematice de petreceri și realizarea unui calendar al evenimentelor care să se desfășoare în weekend pe bd. Tomis și în Parcul Primăriei.
11. Modificări ale regulamentului agenților economici: permisiunea amplasării pe plajă / nisip a umbrarelor (structuri demontabile, fără fundații de beton, acoperite cu stuf sau material textil alb / crem), mobilierului de servire (mese și scaune), podețe de lemn pentru facilitarea accesului pe nisip având în vedere distanțele lungi până la apă.
12. Discuții comune cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral privind Planul Urbanistic Zonal – plajă Constanța și Mamaia.

error: Content is protected !!